Grafi-id Reclamebureau in Waalwijk
Mijn ID
Esmaralda van der Lee, Grafi-id

MIJN

ID / IDENTITEIT

Esmaralda van der Lee - Stoffels

CREATIEF

KLANTGERICHT

MEEDENKEND

DOELGERICHT

FLEXIBEL

ONTZORGT

Esmaralda, GRAFI-IDMisschien kent u mij al enigszins vanuit Waalwijk, geen idee. Ben namelijk geboren en opgegroeid in Waalwijk.
Heb na de middelbare school op mijn 15e de stoute schoenen aangetrokken om in Eindhoven naar het Grafisch Lyceum (MBO) te gaan, waar ik het grafisch vormgeven en dtp-en leerde. Eigenlijk vanaf het idee ontwerpen t/m het gehele drukwerkproces, wat toen nog allemaal met de hand gebeurde: van letters tekenen, zelf illustreren, airbrushen, fotograferen - ontwikkelen - afdrukken, films bewerken / lithografie en de diverse druktechnieken. Toen kwam de eerste unieke Macintosh en die digitale techniek staat sindsdien niet meer stil!

Om me zelf verder te ontwikkelen ben ik doorgegaan naar de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht - richting Grafisch Ontwerp & Concepts (HBO afgerond).

Het pakkende concept of een praktische oplossing bedenken, nieuwe uitingen mag creëren, me kan storten op het druktechnisch afronden of voor online gebruik... vooral de afwisseling vind ik leuk.

Zodat uw bedrijf, organisatie, product of dienst díe herkenbare uitstraling & eigen identiteit krijgt, waarmee u zo de goede indruk bij uw doelgroep achter laat!


Vandaar mijn bedrijfsnaam Grafi-id van grafisch idee t/m identiteit


4 jaar naar Eindhoven gereisd, daarna in België over de grens van het gezellige Maastricht op kamers gegaan. Direct na mijn opleiding voor de liefde terug naar Waalwijk gekomen, gaan samenwonen en werken bij een reclamebureau. 

Naam:              Esmaralda van der Lee - Stoffels

Privé:                Getrouwd, 2 kinderen

Nationaliteit:   'Wollukse' uit Noord-Brabant


Skills


Inmiddels 25 jaar werkzaam als grafisch ontwerper! 

De grafische Creative Cloud programma's waar ik zeker thuis in ben zijn Indesign, Photoshop, Illustrator en Acrobat.

Daarnaast bekend met Microsoft Word, PowerPoint en WordPress.

Indesign

Is hét opmaakprogramma voor grafisch designers, waarbij tekst, beeld en illustraties samen vorm gegeven kunnen worden tot het gewenste eindresultaat.

Photoshop

Het bewerken van foto's is mijn ding: het samenvoegen van beelden tot 1 geheel of bijv. iemand iets anders in de handen geven, om onregelmatigheden weg te halen en de fotokwaliteit te verbeteren.

Illustrator

Het maken van logo's, beletteringen en illustraties zoals: iconen, infografics, diverse illustraties, instructie- en technische tekeningen.

Acrobat

In Acrobat ken ik mijn weg natuurlijk om bestanden te controleren en drukklaar af te ronden. Of om digitale uitgaves te creëren, zoals ook invulbare pdf formulieren te maken met eventuele ondertekening.

Ervaring

Klein & Sterk  (1997 - 2010)

Zo'n 13 jaar bij reclamebureaus gewerkt als grafisch ontwerper, vormgever inclusief dtp-werk vooral B2B en consumentgerichte reclame. Gezorgd dat grote omvattende opdrachten of waar meerdere mensen aan werkten, in de uitgezette vormgevingslijn hetzelfde en gestroomlijnd door de studio liepen. Stagiaires begeleid. Samen met onze web developer websites gerealiseerd, input gereed gemaakt en geplaatst, de linking, controle en onderhoud.


Het bureau werd overgenomen door andere eigenaars van een reclamebureau gespecialiseerd in retail. Daarbij een fotostudio, goede doelen en onlinebedrijf onder hun dak hadden. Zo heb ik daar -door onderlinge uitwisseling bij drukte- ook die takken van 'sport' leren kennen. Ondanks dat wij als een tierelier draaiden, is er na een aantal jaar in 2010 plots de stecker uit Klein & Sterk getrokken.


Grafi-id

Zelfstandig reclamebureau en freelance in te huren (2010 - nu)


In 2010 (Crisistijd) was er amper vraag naar parttimers of te ver weg, omdat de kinderen nog klein waren, plus de techniek te snel gaat en ik mijn vak te leuk vond om te stoppen, mij makkelijk aanpas en over vakbrede kennis beschik...


In de zomer van 2010 voor mezelf begonnen (ook op aansporen van mijn vorige baas). Door de jaren heen heb ik een heel gevarieerde klantenkring op mogen bouwen en heb op diverse locaties of achter de schermen freelance werk gedaan.


De afgelopen onvoorspelbare

Corona-periode doorstaan...


Met trots kan ik zeggen dat

Grafi-id nu 12 jaar bestaat!


Esmaralda van der Lee, Grafi-id 10 jarig bestaan

Opleidingen

Michaël Mavo Waalwijk

1984 -1988 Diploma / D-niveau


Nederlands, Engels, Duits, Wiskunde, Natuurkunde, Biologie

Grafisch Lyceum Eindhoven

1988 -1992 Diploma / MBO


Grafisch vormgever - dtper

Academie Beeldende Kunsten Maastricht

Grafisch Ontwerp & Concepts

1992-1997 Diploma / HBO / Bachelor 


Grafisch ontwerper

Mijn eigenaardigheden

Geniet van

Design, festivals en rommelmarkten. Vooral Hardrock muziek, Cabaret en Carnaval. Kijk graag Voetbal en F1. Hou van zelf klussen, badmintonnen, zwemmen, dansen, spelletjes en terrasjes pikken, onze tuin, Oostenrijk, Italië... en uiteraard van "mijn mannen"

Ik kan altijd

Hoe laat of vroeg dan ook snoepen, eten of kletsen.

Word niet vrolijk van

Langdurige regenperiode, onzekerheid, onrecht en geweld.

Werk duurzaam / milieubewust

Grafi-id draait op zonne-energie en wordt verwarmd door een warmtepomp sinds 2015. Recyclet vanalles t/m de koffiecups.