Grafi-id Reclamebureau in Waalwijk voor grafisch ontwerp en concepts, vormgeving en dtp. Ook freelance in te huren.
Mijn ID
Grafi-id eigenheid identiteit

MIJN

ID / IDENTITEIT

Esmaralda van der Lee - Stoffels

CREATIEF

KLANTGERICHT

MEEDENKEND

DOELGERICHT

FLEXIBEL

ONTZORGT

Esmaralda GRAFI-ID


Misschien kent u mij al enigszins vanuit Waalwijk, geen idee. Ben namelijk geboren en opgegroeid in Waalwijk.
Heb na de middelbare school op mijn 15e de stoute schoenen aangetrokken om in Eindhoven naar het Grafisch Lyceum (MBO) te gaan, waar ik het grafisch vormgeven en dtp-en leerde. Eigenlijk vanaf het idee ontwerpen t/m het gehele drukwerkproces, wat toen nog allemaal met de hand gebeurde: van letters tekenen, zelf illustreren, airbrushen, fotograferen - ontwikkelen - afdrukken, films bewerken / lithografie en de diverse druktechnieken. Toen kwam de eerste Apple Macintosh en sindsdien staat die digitale techniek niet meer stil!

Om mezelf verder te ontwikkelen ben ik doorgegaan naar de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht - richting Grafisch Ontwerp & Concepts (HBO afgerond).

Het pakkende concept of een praktische oplossing bedenken, nieuwe uitingen mag creëren, me kan storten op het druktechnisch afronden of voor online gebruik... vooral de afwisseling vind ik leuk.

Zodat uw bedrijf, organisatie, product of dienst díe herkenbare uitstraling & eigen identiteit krijgt, waarmee u zo de goede indruk bij uw doelgroep achter laat!


Vandaar mijn bedrijfsnaam Grafi-id van grafisch idee t/m identiteit


4 jaar naar Eindhoven gereisd, daarna in België over de grens van het gezellige Maastricht op kamers gegaan. Direct na mijn opleiding voor de liefde terug naar Waalwijk gekomen, gaan samenwonen en werken bij een reclamebureau. 

Naam:              Esmaralda van der Lee - Stoffels

Privé:                Getrouwd, 2 kinderen

Nationaliteit:   'Wollukse' uit Noord-Brabant


Skills


Inmiddels 25 jaar werkzaam als grafisch ontwerper! 

De grafische Creative Cloud programma's waar ik zeker thuis in ben zijn Indesign, Photoshop, Illustrator en Acrobat.

Daarnaast bekend met Microsoft Word, PowerPoint en WordPress.

Indesign

Is hét opmaakprogramma voor grafisch designers, waarbij tekst, beeld en illustraties samen vorm gegeven kunnen worden tot het gewenste eindresultaat.

Photoshop

Het bewerken van foto's is mijn ding: het samenvoegen van beelden tot 1 geheel of bijv. iemand iets anders in de handen geven, om onregelmatigheden weg te halen en de fotokwaliteit te verbeteren.

Illustrator

Het maken van logo's, beletteringen en illustraties zoals: iconen, infografics, diverse illustraties, routekaarten, instructie- en technische tekeningen.

Acrobat

In Acrobat ken ik mijn weg natuurlijk om bestanden te controleren en drukklaar af te ronden.

Ook om digitale uitgaves te creëren, zoals invulbare pdf formulieren te maken met eventuele ondertekening.

Ervaring

Klein & Sterk  (1997 - 2010)

Zo'n 13 jaar bij reclamebureaus gewerkt als grafisch ontwerper, vormgever en dtp-werk vooral B2B inclusief Consumentgerichte reclame.

  • Als teamplayer gezorgd dat grote omvattende opdrachten of waar meerdere mensen aan werkten, in de uitgezette vormgevingslijn en gestroomlijnd door de studio liepen.
  • Stagiaires begeleid.
  • Samen met de web developer websites gerealiseerd, input gereed gemaakt en geplaatst, inclusief linking, controle en onderhoud.


Na overname door een reclamebureau die gespecialiseerd in retail, een fotostudio, goede doelen en onlinebedrijf onder hun dak hadden. Heb ik zo daar -door onderlinge uitwisseling bij drukte- ook die takken van 'sport' leren kennen. Ondanks dat wij als een tierelier draaiden, is er na een aantal jaar in 2010 plots de stecker uit Klein & Sterk getrokken.


GRAFI-ID

Zelfstandig reclamebureau en freelance in te huren (2010 - nu)


In 2010 (Crisistijd) was er amper vraag naar parttimers of te ver weg, omdat de kinderen nog klein waren, plus de techniek te snel gaat en ik mijn vak te leuk vind om te stoppen, mij makkelijk aanpas en over vakbrede kennis beschik...

Ben ik in de zomer van 2010 voor mezelf begonnen (ook op aansporen van mijn laatste werkgever). 

Door de jaren heen heb ik een heel gevarieerde klantenkring op mogen bouwen en heb op diverse locaties op de marketingafdeling en bij reclamebureaus of 'achter de schermen' freelance werk verricht.


De onvoorspelbare Corona-periode

zelfstandig doorstaan...


Kan met trots zeggen dat

Grafi-id al 13 jaar bestaat!


Esmaralda van der Lee, Grafi-id 12+ jarig bestaan

Opleidingen

Michaël Mavo Waalwijk

1984 -1988 Diploma / D-niveau


Nederlands, Engels, Duits, Wiskunde, Natuurkunde, Biologie

Grafisch Lyceum Eindhoven

1988 -1992 Diploma / MBO


Grafisch vormgever - dtper

Academie Beeldende Kunsten Maastricht

Grafisch Ontwerp & Concepts

1992-1997 Diploma / HBO / Bachelor 


Grafisch ontwerper

Mijn eigenaardigheden

Grafi-id Duurzaam en Milieubewust

Geniet van

Design, festivals en rommelmarkten. Vooral Hardrock muziek, Cabaret en Carnaval. Kijk graag Voetbal en F1. Hou van zelf klussen, badmintonnen, zwemmen, zumba, dansen, spelletjes, denkpuzzels en terrasjes pikken, onze tuin, Oostenrijk, Italië... en uiteraard van "mijn mannen"

Ik kan altijd

Hoe laat of vroeg: snoepen, eten of kletsen.

Word niet vrolijk van

Langdurige regenperiode, onzekerheid en onrecht.


GRAFI-ID WERKT DUURZAAM en MILIEUBEWUST 

Al sinds 2015 draait Grafi-id op ZONNE-ENERGIE en wordt verwarmd door een WARMTEPOMP. Daarnaast RECYCLEN we vanalles t/m de koffiecups.