Grafi-id Reclamebureau in Waalwijk
Mijn ID
Grafi-id
Esmaralda van der Lee, Grafi-id

MIJN

ID / IDENTITEIT

Esmaralda van der Lee - Stoffels

CREATIEF

KLANTGERICHT

MEEDENKEND

DOELGERICHT

FLEXIBEL

ONTZORGT

Esmaralda, GRAFI-IDIk zal me even voorstellen, misschien kent u mij al enigszins vanuit Waalwijk, geen idee. Ben namelijk geboren en opgegroeid in Waalwijk.
Na de middelbare school heb ik op mijn 15e de stoute schoenen aangetrokken om in Eindhoven naar het Grafisch Lyceum (MBO) te gaan, waar ik het grafisch vormgeven en dtp-en (drukwerk-klaar-maken) heb geleerd. Eigenlijk vanaf het ontwerp t/m het gehele drukwerkproces en de diverse druktechnieken, wat toen nog allemaal met de hand gebeurde: letters tekenen, tekst zetten, zelf foto's en illustraties maken, airbrushen, dit vormgeven, op film zetten, in de doka ontwikkelen, films bewerken / lithografie, drukplaat belichten en eindelijk kon je gaan drukken pff... Als bonus de unieke Macintosh cursus gekregen (Lijk wel een "grafic dinosaur"). Wat is de techniek toch snel gegaan!


Aangezien het ontwerpen & vormgeven het leukst is, ben ik doorgegaan naar Maastricht en heb daar de Academie voor Beeldende Kunsten - richting Grafisch Ontwerp & Concepts (HBO) afgerond. Naar wens bedenk ik nu het concept, creëer en kan het druktechnisch of voor online gebruik afronden. Zodat het in the picture komt en uw bedrijf, organisatie, product of dienst díe herkenbare uitstraling
& eigen identiteit krijgt.


Vandaar mijn bedrijfsnaam Grafi-id van grafisch idee t/m identiteit


4 jaar naar Eindhoven gereisd, ben daarna in België over de grens van het gezellige Maastricht op kamers gegaan. Direct na mijn opleiding voor de liefde weer terug naar Waalwijk gekomen, gaan samenwonen en werken. 

Naam:              Esmaralda van der Lee - Stoffels

Privé:                Getrouwd, 2 kinderen

Nationaliteit:   'Wollukse' uit Noord-Brabant


Skills


De grafische Creative Cloud programma's waar ik zeker thuis in ben zijn Indesign, Photoshop, Illustrator en Acrobat.

Daarnaast bekend met Microsoft Word, Powerpoint en een beetje Excel.

Indesign

Is hét opmaakprogramma voor grafisch designers, waarbij tekst, beeld en illustraties samen vorm gegeven kunnen worden tot het gewenste eindresultaat.

Photoshop

Het bewerken van foto's is mijn ding: het samenvoegen van beelden tot 1 geheel of bijv. iemand iets anders in de handen geven, om onregelmatigheden weg te halen of de fotokwaliteit te verbeteren.

Illustrator

Het maken van logo's, beletteringen en illustraties zoals: iconen, infografics, diverse illustraties, instructie- en technische tekeningen.

Acrobat

In Acrobat ken ik mijn weg natuurlijk om bestanden te controleren en drukklaar af te ronden. Of om digitale uitgaves te creëren, zoals ook invulbare pdf formulieren te maken met eventuele ondertekening.

Ervaring

Klein & Sterk  (1997 - 2010)

Zo'n 13 jaar bij reclamebureaus gewerkt als grafisch ontwerper, vormgever inclusief dtp-werk vooral B2B en consumentgerichte reclame. Gezorgd dat grote omvattende opdrachten of waar meerdere mensen aan werkten, in de uitgezette vormgevingslijn hetzelfde en gestroomlijnd door de studio liepen. Stagiaires begeleid. Samen met onze webdesigner websites gerealiseerd, input gereed gemaakt en geplaatst, de linking, controle en onderhoud.


Het bureau werd overgenomen door andere eigenaars van een reclamebureau gespecialiseerd in retail. Daarbij een fotostudio, goede doelen en onlinebedrijf onder hun dak hadden. Zo heb ik daar -door onderlinge uitwisseling bij drukte- ook die takken van 'sport' leren kennen. Ondanks dat wij als een tierelier draaiden, is er na een aantal jaar in 2010 plots de stecker uit Klein & Sterk getrokken.


Grafi-id

Zelfstandig reclamebureau en freelance in te huren (2010 - nu)


In 2010 (Crisistijd) was er amper vraag naar parttimers of te ver weg, omdat de kinderen nog klein waren, plus de techniek te snel gaat en ik mijn vak te leuk vond om te stoppen, mij makkelijk aanpas en over vakbrede kennis beschik...


In de zomer van 2010 voor mezelf begonnen (ook op aansporen van mijn vorige baas). Door de jaren heen met trots een gevarieerde klantenkring op mogen bouwen en heb op diverse locaties of achter de schermen freelance werk gedaan.


Esmaralda van der Lee, Grafi-id

En zie: 10 jaar later is Grafi-id, mede dankzij de steun van mijn familie, nog steeds actief in deze onvoorspelbare Corona periode!


Opleidingen

Michaël Mavo Waalwijk

1984 -1988 Diploma / D-niveau


Nederlands, Engels, Duits, Wiskunde, Natuurkunde, Biologie

Grafisch Lyceum Eindhoven

1988 -1992 Diploma / MBO


Grafisch vormgever - dtper

Academie Beeldende Kunsten Maastricht

Grafisch Ontwerp & Concepts

1992-1997 Diploma / HBO / Bachelor 


Grafisch ontwerper

Mijn eigenaardigheden

Geniet van

Design, festivals en rommelmarkten. Vooral Hardrock muziek, Cabaret en Carnaval. Kijk graag Voetbal en F1. Hou van zelf klussen, badmintonnen, zwemmen, dansen, spelletjes en terrasjes pikken, onze tuin, Oostenrijk, Italië... en uiteraard van "mijn mannen"

Ik kan altijd

Hoe laat of vroeg dan ook snoepen, eten of kletsen.

Word niet vrolijk van

Langdurige regenperiode, onzekerheid, onrecht en geweld.

Werk duurzaam / milieubewust

Grafi-id draait op zonne-energie en wordt verwarmd door een warmtepomp sinds 2015. Recyclet vanalles t/m de koffiecups.